У Денісової розповіли іноземним парламентаріям про репресії окупантів щодо ПЦУ у Криму

У Денісової розповіли іноземним парламентаріям про репресії окупантів щодо ПЦУ у Криму

Фото
Укрінформ
Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м.Севастополя Ірина Верігіна поінформувала, що внаслідок репресивної політики окупантів у Криму із 49 релігійних організацій ПЦУ залишилися лише п'ять, а із 22 священнослужителів - лише четверо.

Про це Верігіна повідомила під час зустрічі з представниками делегації Верховної Ради України в ПАРЄ та іноземними парламентаріями, інформує пресслужба Офісу Омбудсмана, передає Укрінформ.

“Унаслідок репресивної політики окупанта із 49 релігійних організацій ПЦУ залишилися п'ять, а із 22 священнослужителів всього чотири. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відреагувала на злочинні дії агресора та закликала міжнародну спільноту посилити санкції на країну окупанта, щоб не дати знищити Православну церкву України на півострові та негайно припинити переслідування вірян», – зазначила Верігіна.

Читайте також: Варфоломій відповів на закиди щодо «неканонічної» автокефалії ПЦУ: Їм важко визнати реальність

З-поміж іншого, вона нагадала, що 23 серпня у порушення міжнародного права, зокрема — ст. 9 Європейської Конвенції з прав людини, яка гарантує право на свободу думки, совісті та релігії, підконтрольний РФ так званий Білогірський районний суд у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив архімандрита Даміана, настоятеля чоловічого монастиря Святого Димитрія Солунського кримської єпархії ПЦУ до штрафу у розмірі 15 тисяч рублів за проведення служби у себе вдома.

Під час зустрічі її учасники також обговорили питання порушення прав жителів ТОТ АР Крим та м.Севастополя, зокрема - примусової паспортизації, переслідування за політичними та релігійними мотивами, масштабну мілітаризацію півострова, порушення прав дітей, критичну ситуацію у медичній сфері, яка виявилася неспроможною в боротьбі з Covid-19, переслідування журналістів, заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та утиски ПЦУ.

Під час зустрічі її учасники зазначили про те, що окупант проводить потужну інформаційну політику на півострові, спрямовану на дискредитацію України та міжнародної спільноти, яка не визнає тимчасову окупацію та засуджує агресивні дії РФ.

Читайте також: Хресна хода УПЦ МП: замість духовних бесід і повчань – маніпуляції й пропаганда

У Офісі Омбудсмена нагадали також про те, що у понеділок відбулася історична подія - саміт «Кримської платформи», учасники якого своїми рішеннями зафіксували невизнання незаконної окупації Криму Росією.

“Учасники наради вкотре засудили політику окупаційної влади та наголосили на необхідності вжиття всіх можливих заходів для захисту прав жителів ТОТ АР Крим та м.Севастополя”, - зазначили у Офісі Омбудсмана.

Читайте також: «Немає ні бажання, ні наміру»: Австрія відповіла Лаврову на запрошення до окупованого Криму

Як повідомлялося, 26 травня Митрополит Сімферопольський і Кримський Православної церкви України Климент поінформував, що на початку окупації на території АРК діяло 49 українських православних релігійних організацій, і наразі їх залишилось тільки шість.

Головне фото: facebook.com Ярослав Гонтарь. Фото в тексті: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-