«Немає ні бажання, ні наміру»: Австрія відповіла Лаврову на запрошення до окупованого Криму

«Немає ні бажання, ні наміру»: Австрія відповіла Лаврову на запрошення до окупованого Криму

Укрінформ
Австрія не має наміру направляти офіційну делегацію до окупованого Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг на спільній пресконференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Відні, передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

Під час пресконференції Лавров, відповідаючи на запитання про можливість відвідання окупованого Криму офіційною делегацією з Австрії, висловив переконання, що таке "бажання у Австрії є".

На це Шелленберг парирував: "Не хочу тебе розчаровувати, Сергію, але зараз немає ні бажання, ні наміру направити делегацію в Крим".

Читайте також: Австрія більше не прийматиме афганських біженців - Курц

Після цього Лавров заявив, що однак запрошує австрійського колегу "і до Москви, і до інших наших міст, в тому числі до Криму".

Запрошення відвідати Москву Шалленберг прийняв, щодо Криму - промовчав.

Як повідомлялося, 23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного і координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію і досягнення головної мети - деокупації Криму і повернення його Україні.

Читайте також: Разумков назвав три складові, без яких Кримська платформа не працюватиме

Учасники Міжнародної Кримської платформи в спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини і свободи судноплавства в регіоні і закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-