Зеленський подякував Ердогану за готовність долучитися до «Кримської платформи»

Зеленський подякував Ердогану за готовність долучитися до «Кримської платформи»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану за готовність долучитися до міжнародного формату "Кримська платформа".

Про це він заявив під час спільного брифінгу з Президентом Туреччини за підсумками проведених двосторонніх переговорів у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окремо я хочу подякувати Президенту Ердогану за готовність долучитися до формату "Кримська платформа", взяти участь у її засіданні 23 серпня в Києві. Якщо це станеться, то ми будемо дуже вдячні", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна й Туреччина обговорили протидію викликам у Чорноморському регіоні - Зеленський

Він висловив впевненість, що проведення "Кримської платформи" за участі представників інших держав стане потужним сигналом, що Україна і її партнери рішуче налаштовані у питаннях деокупації українського півострова, захисту прав українського і кримськотатарського народів.

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: ЗВТ, енергетика і літакобудування: Зеленський і Ердоган обговорили економічну співпрацю

Україна активно пропонує країнам взяти участь у діяльності міжнародної ініціативи «Кримська платформа».

Перший саміт міжнародної «Кримської платформи» запланований напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня 2021 року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-