Голова Меджлісу розповів, хто був задіяний у звільненні Умерова і Чийгоза

Голова Меджлісу розповів, хто був задіяний у звільненні Умерова і Чийгоза

Укрінформ
У звільненні Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза було задіяно безліч людей - від глави Української держави та президентів інших країн. Меджліс і далі буде робити все можливе, щоб радість звільнення увійшла в кожну кримськотатарську родину.

Це підкреслив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Останні два тижні Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, найближчі їхні родичі, а також Мустафа аг'а, я і ще кілька людей жили в постійній напрузі в очікуванні того, що сьогодні вже відбулося, і про що тепер можна говорити відкрито - заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз на свободі. Зрозуміло, що у звільнення Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза було залучено безліч людей - від Президента України та президентів інших країн, лідера кримськотатарського народу Мустафа аг'а Джемілєва і керівництва Меджлісу кримськотатарського народу до родичів і адвокатів Ільмі і Ахтема", - написав Чубаров.

За його словами "звільнення всіх політв'язнів Криму було і залишається одним із головних завдань Меджлісу кримськотатарського народу на етапі тимчасової окупації Криму Російською Федерацією".

"Ми продовжуємо робити і далі все можливе і більше того, щоб радість звільнення увійшла в кожну кримськотатарську родину, запанувала над усім Кримом", - написав Чубаров.

Від імені Меджлісу він подякував усім, хто сприяв звільненню Умерова та Чийгоза.

Читайте також: Порошенко подякував президенту Туреччини за звільнення Умерова та Чийгоза

Як повідомляв Укрінформ, Ільмі Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Ахтема Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого". Після анексії Криму російська влада визнала Меджліс кримсько-татарського народу екстремістською організацією і заборонила його діяльність.

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США і Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-