Як реалізується проект

Як реалізується проект "Стіна"?

Укрінформ
22 липня о 13.00 відбувся брифінг на тему: "Про стан реалізації проекту "Стіна" та результати протидії корупції". (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Завдяки операції "Кордон-2016" уже затримано 705 порушників - Слободян

У рамках операції "Кордон-2016", яка розпочалася наприкінці квітня, уже затримано 705 порушників держкордону, понад 1 тис. 600 порушників прикордонного режиму та 102 незаконних мігранти.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі.

"Триває активна фаза прикордонної операції "Кордон-2016", яку Державна прикордонна служба України проводить спільно з іншими правоохоронними органами та низкою зацікавлених міністерств і відомств. Операція проводиться фактично на усій території держави. Під час операції "Кордон-2016", яка розпочалася наприкінці квітня, уже затримано 705 порушників державного кордону, понад 1 тис. 600 порушників прикордонного режиму та 102 незаконних мігранти. Ще понад 1 тис. 600 іноземцям було відмовлено у перетині кордону як потенційним незаконним мігрантам", - сказав він.

Крім того, за словами Слободяна, на державному кордоні виявлено та затримано понад 28 тонн контрабандного спирту, майже 1 млн пачок цигарок, понад 150 кг бурштину, 38 кг наркотичних засобів та 120 одиниць зброї.

Помічник голови Держприкордонслужби нагадав, що у рамках цієї операції посилено контроль у прикордонних районах, сплановано низку інших заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон незаконних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

З серпня 2014 року держкордон України перетнуло майже 6 тис. авто з російською "гуманітаркою"

Починаючи з серпня 2014 року у складі так званих "гумконвоїв" Російської Федерації державний кордон України перетнуло 5 тис. 937 автомобілів, з них лише 34 були оформлені відповідно до українського та міжнародного законодавства.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі.

"Загалом з серпня 2014 року у складі так званих гумконвоїв Російської Федерації державний кордон України перетнуло 5 тис. 937 автомобілів, із яких лише 34 автомобілі були оформлені відповідно до українського та міжнародного законодавства. Щодо 5 тис. 294 авто українською стороною здійснювалося візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Ще 609 авто перетнули державний кордон без оформлення та візуального спостереження", - сказав він.

Слободян розповів, що у четвер вранці російська сторона в черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го так званого "гуманітарного конвою", його переміщення вкотре відбувалося з грубим порушенням норм українського та міжнародного законодавства. Представники Комітету Червоного Хреста участі в його оформленні також не брали, а українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"Усього учора з 6 год. 30 хв до 7 год. 5 хв через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувала колона так званого гумконвою у складі 54 автомобілів. Вантажівки перевозили, нібито, продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти. Уже традиційно ступінь завантаженості автомобілів не перевищував 30%-35%", - наголосив Слободян.

Через використання бойовиками лазерної зброї три прикордонники отримали опіки сітківки ока - Слободян

Внаслідок використання російсько-терористичними військами лазерної зброї три військовослужбовці Краматорського прикордонного загону отримали опіки сітківки ока.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі.

"18 липня прикордонники ймовірно зіткнулися з черговим використанням російсько-терористичними військами забороненої відповідною конвенцією лазерної зброї. У ході несення служби у районі проведення АТО на блокпосту першого рубежу контрольного посту "Мар’їнка", отримали ураження органів зору три військовослужбовці Краматорського прикордонного загону, які вели спостереження за прилеглою територією із застосуванням оптичних приладів. Військовослужбовці отримали опіки сітківки ока різного ступеню важкості", - сказав він.

На переконання Слободяна, характер опіків та попередній медичний діагноз дозволяють зробити висновок про ймовірне застосування противником випромінювачів світла великої потужності, джерелом якого можуть бути так звані осліплюючі лазери.

Наразі військовослужбовців госпіталізовано до центрального клінічного госпіталю Держприкордонслужби для спеціалізованого лікування.

"Інформація про можливе використання бойовиками лазерної зброї доведена до Збройних сил України та представників міжнародних і правозахисних організацій", - наголосив Слободян.

За тиждень у зоні АТО українські бійці зафіксували 11 БПЛА

У зоні проведення АТО українські військовослужбовці за тиждень зафіксували 11 безпілотних літальних апаратів.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі.

"У смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень українські військові упродовж тижня зафіксували 11 безпілотних літальних апаратів, які російсько-терористичні війська використовували з метою розвідувальної діяльності", - сказав він.

При цьому, за словами Слободяна, російські бойовики також продовжують активно використовувати військову авіацію поблизу адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Так, лише впродовж учорашнього дня прикордонники у п’яти випадках спостерігали польоти російських вертольотів Мі-8 та Мі-24 уздовж адмінмежі з Кримом на висоті до 100 метрів. Адмінмежу ці транспортні засоби не перетинали.

Варто зазначити, вранці на відстані близько 1 км до адмінмежі над Кримом російські бойовики підняли у небо аеростат, можливо, для відеоспостереження. Наразі він все ще перебуває у повітрі.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-