Литва передає Україні шість радарних систем AMBER 1800

Литва передає Україні шість радарних систем AMBER 1800

Укрінформ
Литва активно долучилась до німецької ініціативи з посилення української ППО, оголосивши про намір передати Україні 6 радарних систем AMBER 1800.

Про це йшлося під час зустрічі в Берліні міністрів оборони ФРН Бориса Пісторіуса та Литви Лаурінаса Кащюнаса, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство оборони ФРН.

Литва є частиною ініціативи «Негайні дії щодо протиповітряної оборони» (IAADImmediate Action on Air Defence), започаткованої Міністерством оборони та МЗС Німеччини і спрямованої на посилення протиповітряної оборони України.

«Пов’язана з цим поставка шести радарних систем AMBER 1800 є внеском Литви у порятунок життів в Україні. Дякую за вашу участь у нашій ініціативі протиповітряної оборони», – сказав Пісторіус.

Читайте також: Бербок закликатиме країни ЄС долучитися до німецької ініціативи з посилення ППО України

Він загалом високо оцінив потужну підтримку Литвою України в її боротьбі проти жорстокої загарбницької війни Путіна, назвавши внесок балтійської країни «незвичайно високим».

Німецький політик своєю чергою підкреслив внесок своєї держави: ФРН передає, серед іншого, наступну систему Patriot (Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target), навчання персоналу на якій вже почалося. Також Німеччина посилює українську ППО системами IRIS-T, зенітними танками Gepard та артилерійськими боєприпасами.

Німеччина очолює Коаліцію можливостей інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони (CC IAMDCapability Coalition Integrated Air and Missile Defense). Литва очолює Коаліцію з розмінування.

Читайте також: Німецька компанія передасть Україні ППО-радари

Amber-1800 - наземна мобільна радіолокаційна станція, розроблена в Литві. Призначена для автоматичного виявлення повітряних об'єктів, їхніх координат за азимутом і дальністю.

Фото: Мілітарний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-