Буданов прокоментував вбивство російського льотчика Кузьмінова, який перегнав в Україну Мі-8

Буданов прокоментував вбивство російського льотчика Кузьмінова, який перегнав в Україну Мі-8

Укрінформ
Убивство в Іспанії колишнього російського льотчика Максима Кузьмінова, який минулого року перегнав із РФ в Україну гелікоптер Мі-8, сталося через його психологічну помилку.

Як передає Укрінформ, про це зазначив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю BBC Ukrainian

«Я б вам нецензурно дав би відповідь, які ми висновки зробили. Це, на жаль, класична психологічна помилка людей. Коли люди розслабляються, у них з'являються гроші, і вони нібито дивляться за своєю безпекою. Але разом з тим бажання слави затьмарює очі всім. І вони починають говорити “ти знаєш, хто я?”, “от ти ж нікому, тільки от тобі кажу”. Так само потім починають викликати дівчат з РФ, знайомих їм з минулого, розказувати, скільки у них тепер багато грошей, як чудово вони живуть в Іспанії і так далі», - сказав він.

Читайте також: Буданов: У травні-червні нас чекає важкий період

За словами Буданова, українська розвідка мала цьому запобігти і мала доглядати за Кузьміновим, а не повірити йому на слово, що він дорослий і знає як бути.

«Треба було цьому якось запобігти, але, на жаль, це не поодинокі випадки. Така поведінка людей у світі в різні часи і в різних ситуаціях – це типова помилка. І, на жаль, вона нас так само спіткала. Це теж треба визнавати. Я ніколи не боявся визнати помилки, і тут те ж саме можу сказати. Треба було все ж таки за ним доглядати, а не повірити тому, що “я дорослий, я знаю, як бути”, - додав очільник української розвідки.

Читайте також: Льотчика Кузьмінова, який перегнав із РФ в Україну гелікоптер, вбили з пістолета Макарова - NYT

Як повідомлялося, у лютому цього року в Іспанії вбили російського пілота Максима Кузьмінова, який у серпні минулого року перегнав вертоліт Мі-8 з Російської Федерації на територію України.

Іспанські спецслужби переконані, що саме Москва відповідальна за вбивство Кузьмінова. За даними іспанських правоохоронців, він був убитий з пістолета Макарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-