Надзвичайних змін від призначення нового командування ЧФ РФ очікувати не варто - Плетенчук

Надзвичайних змін від призначення нового командування ЧФ РФ очікувати не варто - Плетенчук

Укрінформ
Надзвичайних змін в оперативній обстановці від зміни командування Чорноморського флоту РФ очікувати не варто.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, відповідаючи на питання, чи бачить він якісь зміни у діяльності російського флоту в Чорному морі після того, як т.в.о. командувача ВМФ РФ був призначений Олександр Моїсеєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба розуміти, що все це – одна школа, і що очікувати якихось надзвичайних змін не варто. Так, вони трохи змінили тактику, посиливши саме повітряну компоненту, посиливши патрулювання прибережної смуги саме дронами, гелікоптерами та іншими одиницями повітряної техніки. Але ця тактика, у принципі, йому дісталася вже у спадок від його попередника», - зазначив Плетенчук.

За його словами, росіяни продовжують шукати виходи з тієї ситуації, яка для них склалася в Чорному морі, коли вони наразі вимушені фактично перебувати в обороні. «Тому сказати, що вона якось (ситуація – ред.) докорінно змінилася, так само поки що не можна», - поінформував Плетенчук.

Відповідаючи на питання щодо того, які кораблі є найнебезпечнішими і найдошкульнішими для України, речник зазначив, що найбільшою загрозою залишаються носії крилатих ракет і морські платформи, які здатні їх запускати.

«Серед них є і підводні човни, таких зараз налічується 3 одиниці, на жаль. І так, звісно, ці об’єкти складніше уражати. Проте не слід забувати, що будь-який підводний човен все одно базується у пункті базування у надводному положенні», - заявив він.

Читайте також: У ВМС підтвердили ураження корабля «Коммуна» в тимчасово окупованому Севастополі

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня ЗМІ поінформували, що головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Миколу Євменова відправили у відставку.

ЗМІ заявили, що тимчасово замінити Євменова на посаді головкома ВМФ РФ має командувач Північного флоту Олександр Моїсеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-