США можуть відправити в Україну додаткових військових радників - Пентагон

США можуть відправити в Україну додаткових військових радників - Пентагон

Укрінформ
США розглядають можливість направлення до України кількох додаткових військових радників до посольства в Києві.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає Укрінформ із посиланням на Politico.

За словами речника Пентагону, радники виконуватимуть не бойову роль, а радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових.

«Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в країні відповідно до зміни умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва при посольстві (ODC)», - сказав Райдер у заяві для Politico.

ODC «виконує різноманітні консультативні та допоміжні місії (не бойові), і хоча він складається виключно з персоналу Міністерства оборони, є частиною посольства США і підпорядковується керівнику місії, як і решта посольства», – додав Райдер.

Речник Пентагону відмовився називати точну кількість радників, яких можуть відправити до України з міркувань безпеки.

За словами чотирьох американських чиновників і особи, знайомої з планами, які побажали залишитися анонімними, щоб не розголошувати цю делікатну тему, додатковий контингент підтримуватиме логістику і нагляд за озброєнням, яке США відправляє в Україну.

Новий контингент США також допомагатиме українським військовим з технічним обслуговуванням озброєнь.

Джерела видання зазначили, що кількість американських військових, додатково направлених в Україну, сягатиме до 60 осіб.

За словами співрозмовника Politico, одним із завдань військових радників буде допомога українцям у плануванні технічного обслуговування складного обладнання, наданого США, оскільки влітку очікується посилення бойових дій.

Читайте також: Допомога США для України: Конгрес нарешті зрушив з місця

Вони також підтримуватимуть відносно невеликий контингент посольства США в Києві і координуватимуть нові поставки зброї, коли додатковий законопроєкт у Конгресі стане законом і дозволить надати Україні більше зброї та обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу Палатою представників. Далі законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-