Пам'яті поліцейського Валентина Звягінцева

Пам'яті поліцейського Валентина Звягінцева

Хвилина мовчання
Укрінформ
Завжди хотів бути ближчим до людей, тому обрав посаду офіцера громади

Валентин Звягінцев загинув 27 лютого 2022 року внаслідок смертельного поранення, захищаючи Україну від росіян. Йому було 29 років.

Він народився 28 квітня 1992 року у селі Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. За словами батька Миколи, син вчився із задоволенням і йому це легко давалося.

Валентин після школи одразу вступив до гірничого університету і провчився там рік, але потім зрозумів, що це його не приваблює. Тоді він забрав звідти документи і пішов служити в армію.

«Він служив там з 2011 по 2012 роки. Після того, як він прийшов з армії, я спитав його, чи спробує він працювати у поліції. І він цим зацікавився. Спочатку син був інспектором патрульної служби, патрулював вулиці Кривого Рогу, потім відучився у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ -  з 2013 по 2016 роки, і отримав диплом бакалавра, закінчив магістратуру», - заявив Микола.

Після цього Валентин обійняв посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Софіївського відділення поліції.

Із 2018 року чоловік працював слідчим, з 2021 року - дільничним офіцером поліції відділу превенції Криворізького райуправління поліції ГУНП у Дніпропетровській області.

За словами дружини Інни, її коханий завжди хотів бути ближчим до людей, тому, як тільки випала можливість - пройшов конкурсний відбір, навчання та став поліцейським офіцером Софіївської тергромади – з 7 лютого 2022 року.

Але служити людям на цій посаді Валентину довелось недовго – вже через 20 днів він загинув під час виконання службових обов’язків.

Указом Президента Володимира Зеленського №79/2022 від 28 лютого 2022 року старшого лейтенанта поліції було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю нагороду 4 липня 2022 року начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул вручив дружині правоохоронця.

Валентин був душею і крилами для своїх батьків. За словами мами Тетяни, син любив життя і людей, допомагав їм, ніколи нікого не засуджував і не дозволяв іншим цього робити.

«Він завжди намагався знайти компроміс, зрозуміти людину та не допустити конфлікт. Любив розмовляти з місцевими, з людьми поважного віку, дізнаватися про їхні потреби. Не раз до мене в селі підходили люди і гарно відгукувалися про мого сина, хвалили його. Людям було з ним цікаво. Він був дуже добродушним і дуже самостійним», - зазначила пані Тетяна.

Батько заявив, що Валентин завжди прагнув удосконалювати себе, розвиватися, вчитися чомусь новому.

Колега Звягінцева, поліцейський офіцер громади відділення поліції № 9 у Софіївському Іван Андрух сказав, що його товариш по службі особливу увагу приділяв дітям і питанню їхньої безпеки. За його словами, Валентин, щойно став поліцейським офіцером громади, нікому не розповівши, за свій кошт закупив дитячі книжки та розвіз їх по профільних закладах.

«Він узимку перевіряв гуму на шкільних автобусах, щоб вона була незношеною, слідкував, щоб транспортні засоби були технічно справними та відповідали стандартам для перевезення дітей, зокрема, перевіряв справність обігрівачів. Коли виявив недоліки, одразу підняв це питання на сесії громади та добився ремонту автобусів», - зазначив Андрух.

Дружина Інна, яка також працює у поліції, заявила, що її чоловік виступав у школах з лекціями, відвідував дитячі садки. «Він знав, як важливо оберігати дітей і відчував особисту відповідальність за них», - згадує вона.

Подружжя виховувало двох дітей – спільного сина Клима, якому на момент загибелі правоохоронця виповнилося 3 роки, і сина жінки від першого шлюбу – Дениса, якому на той момент було 9 років.

Інна розповіла, що Валентин любив Дениса як рідного, ніколи не розділяв дітей та виховував їх однаково. За її словами, чоловіку було цікаво спілкуватися зі старшим сином, вони мали багато спільних інтересів, разом грали у футбол, їздили рибалити.

«Валентин дуже любив свою родину і багато працював, щоб наша сім’я нічого не потребувала. Йому хотілося, щоб у нас завжди все було. Незважаючи на те, що він часто працював понаднормово і втомлювався - весь вільний час він присвячував родині. Відчував за нас відповідальність, яка проявлялася в дуже сильній постійній турботі та опіці. Валентин був гарним чоловіком», - заявила жінка.

Інна каже, що її коханий мав гарне почуття гумору, був веселим і завжди гостро відчував несправедливість. Вона зазначила, що він мав хист до ремонту техніки і міг самостійно полагодити комп’ютер чи мобільний телефон.

Без найріднішої людини залишилася і молодша сестра поліцейського.

У Софіївці, де правоохоронець жив і працював, біля відділення поліції № 9 Криворізького районного управління поліції було встановлено меморіал, присвячений пам’яті Валентина і іншого поліцейського – Сергія Демченка.

Відео: Нацполіція

«Сумно і боляче втрачати колегу. Валентин був гідним поліцейським, він зробив багато добрих справ і мав багато ідей для підтримання безпечного середовища у громаді, які так і не встиг реалізувати», - сказав товариш по службі Іван.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Валентин Миколайович Звягінцев, сайт видання «Рудана», Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-