Затримка американської допомоги обмежує ЗСУ в обороні і надає росіянам гнучкості у наступі - ISW

Затримка американської допомоги обмежує ЗСУ в обороні і надає росіянам гнучкості у наступі - ISW

Укрінформ
Затримки у військовій допомозі від США Україні обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції та водночас надають військам РФ гнучкість у проведенні наступальних операцій.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

Аналітики ISW вважають, що ця динаміка може призвести до оперативно значущих успіхів російських військ у майбутньому.

Як зазначається у звіті, Росія та Україна залучені в постійні перегони інновацій та адаптації у сфері повітряного нападу, оборони, в якій Росія продовжує коригувати час, масштаб, склад і цілі своїх ударів, щоб спробувати проникнути в зону протиповітряної оборони України.

«Значні затримки у наданні військової допомоги з боку США вже призвели до дефіциту запасів зенітно-ракетних комплексів України і перешкоджають здатності України адаптуватися до еволюції російських ударних комплексів», - йдеться у звіті.

Читайте також: Комітет розвідки США закликав негайно схвалити допомогу Україні

Обмежена кількість систем протиповітряної оборони та перехоплювачів змушує Україну приймати складні рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими та фронтовими районами, залишаючи фронтові війська значною мірою вразливими до повітряних ударів РФ.

В ISW наголошують, що лише Сполучені Штати можуть швидко надати Україні системи протиповітряної оборони в обсязі, необхідному для значного покращення спроможностей протиповітряної оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що без допомоги Сполучених Штатів Америки шансів виграти війну з Росією у нас не буде. За його словами, Трипільську ТЕС ворог знищив, бо «було нуль ракет». 

Фото: Руслан Стефанчук, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-