МОУ: Суд виніс вже 39 вироків щодо зловживань із гуманітарною допомогою для військових

МОУ: Суд виніс вже 39 вироків щодо зловживань із гуманітарною допомогою для військових

Ексклюзив
Укрінформ
За підсумками перевірок у 2023 році 84 кримінальні провадження щодо зловживань з гуманітарною допомогою для військових скеровані до суду, по 39 з них є вироки.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

«Специфічний ризик, який з’явився уже під час ведення активних бойових дій, - це гуманітарна допомога. Від початку 2023 року третина гуманітарної допомоги не надійшла до військових частин — такі результати перевірки департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби та Служби внутрішнього аудиту вже були озвучені у медіа. Зокрема, було перевірено понад 9 тисяч фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адреси 200 військових частин, при цьому у понад 3 тисячах випадків не підтверджено її надходження», - сказав Джигир.

За словами заступника міністра, протягом 2023 року 84 кримінальні провадження щодо зловживань з гуманітарною допомогою направлені до суду, по 39 з них вже наявні вироки.

Читайте також: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад ₴10 мільярдів

«Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю до 3 років, а також конфіскацію майна», - зазначив Джигир.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада 2023 року начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що на складах двох запорізьких підприємств знайдено ще 300 тонн гуманітарної допомоги, яка була передана військовим та мешканцям області ще на початку повномасштабного вторгнення і весь цей час була захована.

Фото: Freepik stock images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-