Тиск та штурми: Гуменюк розповіла про складну ситуацію на півдні

Тиск та штурми: Гуменюк розповіла про складну ситуацію на півдні

Укрінформ
Ситуація на лінії зіткнення на півдні залишається досить складною.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація на суходолі на лінії зіткнення залишається достатньо складною... Ворог продовжує штурмувати наші позиції, намагається вибити наші підрозділи з лівобережного плацдарму, тисне на напрямку Роботиного, продовжує свої натиски на Старомайорському напрямку, але при цьому не використовує бронетехніку. Якщо на Запорізькому сегменті фронту він застосовує авіацію, то на Херсонському напрямку, на лівобережному плацдармі, в основному акцент робить на застосуванні артилерії, мінометів і дрони", - заявила Гуменюк.

Читайте також: Мобілізація до російської армії: Гуменюк каже, що жителі захоплених територій вже «на олівці»

За її словами, штурмова активність ворога залишається "більш-менш сталою".

Речниця уточнила, що протягом останніх днів ворог намагається тиснути у традиційний спосіб, а випробовування нових засобів ведення штурмових дій - більшою кількістю дрібніших груп - не виправдала себе.

Інформуючи про ситуацію на лівобережжі Дніпра, речниця відзначила, що суттєвих змін на лінії зіткнення там не фіксується з вересня 2023 року.

"Змін позицій фактично не відбувалось, тому що зіткнення відбуваються в такій місцевості, де неможливо зафіксувати однозначно. Тобто, ми маємо конкретні позиції, далі працюємо над розширенням плацдарму, але ворог продовжує тиснути, намагаючись вибити нас з тих позицій, тому що розуміє, що саме вони дозволяють нам далі розвідувати і вивчати потенціал нашого просування. Проте, в результаті цих штурмів ворог має втрати і зараз зосереджений на формуванні нових штурмових підрозділів. Тому відбувається ось такий «день бабака» у них фактично щодня: вихід на штурми, втрати, формування нових підрозділів - і знову по колу", - зазначила речниця.

Вона додала, що ефективна робота сил протиповітряної оборони на Одещині не дозволяє ворогу досягнути поставлених цілей. Водночас загарбники продовжують вести розвідувальну роботу дронами, аби коригувати удари.

Читайте також: Гуменюк - про розстріл українських полонених у Кринках: Такий випадок не залишиться без уваги

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що цієї ночі під атакою росіян в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях були об'єкти енергетики.

 Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-