Польща може передати Україні пострадянські ракети для систем ППО - Дуда

Польща може передати Україні пострадянські ракети для систем ППО - Дуда

Укрінформ
Варшава може передати Києву пострадянські ракети для систем ППО.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив у четвер у Вільнюсі на пресконференції за підсумками саміту Тримор’я, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Польський лідер зазначив, що під час двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським велася розмова про запаси ракет ще з радянських часів, які є в польському розпорядженні на складах, які може бути передано для захисту повітряного простору України.

“Я цю тему продовжуватиму обговорювати з віцепрем’єр-міністром, міністром національної оборони Польщі Владиславом Косіняком-Камишем, коли повернуся до Варшави”,- зазначив Дуда.

Водночас він зауважив, що Польща не може передати Україні системи Patriot, оскільки вона не має їх на озброєнні своєї армії. Він зауважив, що у Польщі дислокуються системи Patriot американської і британської армій які захищають повітряний простір РП. Натомість Польща лише зараз розпочинає формування своєї системи ППО/ПРО, що спирається на системи Patriot.

Читайте також: Польща і Франція провели консультації щодо підтримки України

Дуда також запевнив, що Польща підтримувала і продовжуватиме підтримувати Київ, поки в Україні не настане мир. Він підкреслив, що Польща бере активну участь у допомозі Україні, зокрема у співфінансуванні чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України.

Як повідомляв Укрінформ, Президенти України та Польщі Володимир Зеленський й Анджей Дуда під час зустрічі у Вільнюсі обговорили підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-