У РНБО обговорили заходи посилення нацбезпеки в енергетичній сфері

У РНБО обговорили заходи посилення нацбезпеки в енергетичній сфері

Укрінформ
Стан виконання рішень щодо проходження осінньо-зимових періодів та додаткових заходів посилення національної безпеки в енергетичній сфері в особливий період обговорили на нараді в Раді національної безпеки і оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що нарада відбулася 5 квітня в Апараті РНБО під головуванням секретаря РНБО Олександра Литвиненка.

Розгляд питання ініціював Президент України, враховуючи сучасну безпекову ситуацію, необхідність завчасної підготовки до наступної зими, а також стабільного функціонування енергетики в умовах масованих обстрілів РФ.

«Ситуація, що наразі склалася в енергосистемі України, вимагає невідкладних і рішучих кроків для її стабілізації. У зв’язку з цим важливо терміново вжити необхідних заходів для суттєвого підвищення стійкості функціонування енергетичної системи України», - сказав Литвиненко.

Він наголосив, що учасникам наради необхідно напрацювати першочергові завдання для забезпечення належних умов життєдіяльності, насамперед на сході й півдні, та гарантування енергетичної безпеки нашої держави.

Читайте також: Графіки відключень електрики поки не планується поширювати на всю Україну - Міненерго

Зазначається, що в нараді взяли участь віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, міністр енергетики Герман Галущенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк, очільники провідних структур енергетичного та нафтогазового сектору.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що протягом останніх тижнів Росія знищила 80% теплоелектроцентралей нашої держави.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-