Росія намагатиметься наступати впродовж літа - Центр протидії дезінформації

Росія намагатиметься наступати впродовж літа - Центр протидії дезінформації

Відео
Укрінформ
Росія готує наступ на травень-червень і намагатиметься наступати впродовж літа.

Про це сказав керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко в черговому випуску проєкту “Про війну”.

“Наступ росіян може відбуватися на Вугледарському, Часовоярському напрямках, також у них є намір дійти до Краматорська і Слов’янська, це не секрет. Паралельно вони промацують нашу оборону біля Синьківки на Куп’янському напрямку. З нашого боку зараз будуються оборонні фортифікаційні рубежі, вдається максимально стримувати ворога на Авдіївському та інших напрямках”, - сказав Коваленко.

Водночас він вважає фейком інформацію про ймовірний наступ ворога на Харків, на який у ворога немає сил і ніщо не підтверджує такі приготування.

“Росія справді готує наступ на травень-червень і буде намагатися наступати протягом всього літа. Але паралельно з цим ідуть фейки про наступ на Харків 350 тисячами росіян, яких не існує в природі. Для того, щоб відбувся наступ з півночі, має готуватися певна логістика ворога, а вона не готується. Відповідно, не може взятися з повітря сотня тисяч військових. Їх банально треба десь розташувати, вибудувати відповідну логістику, щоб вони могли наступати, а цього немає”, - зазначив Коваленко.

Керівник ЦПД також пояснив, чому ворог не припиняє активних бойових дій перед імовірним наступом для накопичення резервів.

Читайте також: Росія до 1 червня готує мобілізацію 300 тисяч військових - Зеленський

“Коли готуються наступальні дії при зміні погоди, коли потеплішає, просохне земля, Росія мала б зупинитися протягом березня-квітня, щоб накопичити резерви. Ми ж бачимо інше — вони продовжують свій рух і навіть десь стратегічні резерви використовують. Це можна пояснити тим, що поки не ухвалено допомогу США, не надійшли понад мільйон чеських боєприпасів і ЗСУ відчувають певний дефіцит, вони хочуть спробувати десь пролізти”, - сказав Коваленко.

Він запевнив, що ймовірні наступальні дії ворога є передбачуваними, і причин для панічних настроїв немає. Однак військовослужбовець допускає певне просування ворога у разі зволікання з наданням Україні західної допомоги.

“Люди повинні розуміти реальність. Ми будемо оборонятися й захищатися, максимально вибивати резерви, які ворог накопичує. Безперечно західна допомога дуже потрібна і на Заході мають розуміти, що, якщо допомога не надійде вчасно, то у ворога більше шансів захопити ті чи інші території”, - зазначив Коваленко.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-