Військові оновили стелу при вʼїзді на Донеччину і встановили особливі прапори

Військові оновили стелу при вʼїзді на Донеччину і встановили особливі прапори

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці оновили стелу на в'їзді у Донецьку область і встановили там прапори підрозділів, що боронять схід України.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Вони дуже цінні, бо на них – особливі слова, кольори й знаки. Прапори тих бригад, батальйонів і підрозділів Сил оборони, які героїчно боронять Донеччину від російського окупанта і дають гідну відсіч кровожерливим ворогам, встановлені на металевих жердинах», - зазначили у службі зав’язків з громадськістю 9-го армійського корпусу.

Стела на вʼїзді до Донецької області має український національний елемент - мозаїчну вишиванку і притаманні тільки цьому краю деталі.

«Наприклад, герб: у золотому полі на чорній вигнутій основі синя пальма. Щит увінчує золота стилізована корона з каштанових листків і обрамовує вінок з зелених дубових гілок, перевитий пурпуровою стрічкою з девізом: «Можливість доведена на ділі». Колись ще у 1896 році коваль Олексій Мерцалов виготовив пальму із залізничної рейки. «Пальма Мерцалова» вказує на економічний потенціал краю, який повʼязаний з вугіллям тощо. А жовтий колір уособлює жаркий степовий клімат», - зауважили в пресслужбі 9-го корпусу.

На літерах, що на стелі, можна побачити безліч написів і синьо-жовтих стрічок, особистих автографів бійців і навіть «послань» агресору.

Читайте також: Українські бійці підняли синьо-жовтий прапор перед позиціями ворога під Кремінною

Більшість військових, волонтерів, медиків, капеланів, які їдуть в район бойових дій або виїжджають звідти після виконання завдань, охоче тут фотографуються. Тому бійці одного з підрозділів відновили фундамент біля стели, очистили місце від сміття, приварили й пофарбували металеві жердини для прапорів.

«Сьогодні Донецька область перебуває у центрі військового протистояння між українцями та російськими окупантами. Кровопролитні бої за її територію йдуть кожен день. Тому стела при вʼїзді до Донеччини залишається тим знаковим місцем, яка символізує непоборність духу українських оборонців на сході країни», - наголосили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня на флагштоку біля будівлі Київради та Київської міської державної адміністрації, а також біля всіх районних державних адміністрацій столиці підняли прапори Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-