У Харкові внаслідок російської атаки пошкоджені щонайменше 14 багатоповерхівок

У Харкові внаслідок російської атаки пошкоджені щонайменше 14 багатоповерхівок

Укрінформ
У Харкові внаслідок російської атаки із застосуванням керованої бомби УМПБ Д-30 пошкоджені щонайменше 14 багатоповерхівок.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок", - написав він.

Синєгубов зазначив, що станом на зараз є інформація щодо часткової руйнації двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу.

За словами начальника ОВА, мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надана гуманітарна допомога та запропоновано тимчасове житло.

Відомо про щонайменше 16 постраждалих людей, серед яких 4 дитини, вік — від 3 місяців до 9 років. У постраждалих поранення легкого або середнього характеру, їм надається вся необхідна меддопомога

Загиблий - цивільний чоловік, дані якого з‘ясовуються.

Читайте також: По Харкову вперше з 2022 року вдарили авіабомбами

"Обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснено боєприпасом УМПБ Д-30. Він достатньо потужний, за силою вибуху — середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як і з літака, так і з РСЗВ «Смерч». Остаточна інформація після експертизи", - поінформував очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, близько 16 години в Харкові пролунали вибухи - росіяни завдали удару по Шевченківському району. Пошкоджені житлові будинки, Інститут невідкладної хірургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-