Цей тиждень приніс добрі результати щодо пакетів оборонної підтримки України - Зеленський

Цей тиждень приніс добрі результати щодо пакетів оборонної підтримки України - Зеленський

Відео
Укрінформ
Цього тижня в Україну надійшли кошти від міжнародних партнерів, які будуть скеровані на пряму бюджетну підтримку та забезпечення захисту нашої країни.

Про це у вечірньому зверненні повідомив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Цей тиждень дав багато результатів у відносинах із партнерами. Євросоюз – рішення про Фонд допомоги Україні обсягом 5 мільярдів євро. Це суттєво підтримає наш захист. Є також і новий транш макрофіну від Євросоюзу – 4,5 мільярда євро. МВФ – є рішення про новий транш, майже 900 мільйонів доларів. Канада – є 2 мільярди канадських доларів макрофіну, прямої бюджетної підтримки», - розповів глава держави.

Відео: ОП

За словами Президента, є добрі результати і щодо пакетів оборонної підтримки: «Є й отримані пакети, і оголошені нові. Це артилерія, дрони, бронетехніка». 

Зеленський розповів про розмову із прем’єр-міністром Іспанії Санчесом, в ході якої обговорили питання ППО для України і взаємодію \на двосторонньому рівні та у європейських інституціях.

Читайте також: Зеленський і Санчес домовилися прискорити підготовку безпекової угоди між Україною та Іспанією

«Головне – не втомлюватись, не збавляти нашої активності, не втрачати віри в Україну, у наших людей і в нашу можливість донести світу, що ворог людського життя не має права виграти – Путін не має права виграти. Він повинен втратити можливість ламати життя інших. І тільки це може стати основою спільної безпеки – наших людей, усіх європейців, усього світу», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, до державного бюджету України від Канади надійшло 2 млрд канадських доларів (1,5 млрд дол. США) кредиту на пільгових умовах.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-