Умєров закликав Данію профінансувати навчання більшої кількості пілотів на F-16

Умєров закликав Данію профінансувати навчання більшої кількості пілотів на F-16

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров закликав Данію по змозі профінансувати навчання більшої кількості українських пілотів на F-16 в інших країнах.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Міністр оборони України Рустем Умєров разом з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським у Києві зустрілися з данською делегацією на чолі з міністром оборони Троельсом Лундом Поульсеном», - ідеться в повідомленні.

Умєров зазначив, що оборонна співпраця двох країн нарощується, відбувається напрацювання нового уніфікованого механізму інвестування в українські компанії. Пріоритетом у цій сфері є прямі інвестиції, спільні оборонні компанії й локалізація виробництва в Україні.

Очільник МОУ подякував данському колезі за роль його країни в численних ініціативах на підтримку України, а особливо за співлідерство в наданні літаків F-16 та навчанні українських пілотів.

«Закликаю данських партнерів за можливості профінансувати навчання більшої кількості українських пілотів F-16 в інших країнах», - сказав Умєров.

Також він детально ознайомив данську делегацію із ситуацією на полі бою.

Читайте також: Данія виділяє $264 мільйони на ініціативу Швеції з постачання в Україну БМП

Сторони обговорили нагальні та довгострокові потреби української армії, додали в Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Данії Поульсен узяв участь у XVI Київському безпековому форумі. Він заявив, що країни НАТО можуть і мають робити більше для підтримки України, адже через два-три роки буде запізно.

Фото: Міноборони, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-