Президент Литви підтримав відправлення західних військ до України

Президент Литви підтримав відправлення західних військ до України

Укрінформ
Західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військових до України та припинити проводити "червоні лінії" у питанні допомоги Києву.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє LRT.

"Я привітав ідею направлення місій на територію України та досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми усі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо у своєму розпорядженні", - заявив Науседа.

Він також підкреслив, що страх перед можливою реакцією Кремля не має бути визначальним чинником у прийнятті рішень європейцями.

Також Науседа наголосив, що якщо спиратися на реакцію російського лідера Володимира Путіна, то країни Заходу ніколи не ухвалять рішення.

"Якщо ми почнемо говорити, що ні, Володимиру Путіну не сподобається те чи інше, ми ніколи не приймемо рішення. І саме тому я вчора сказав і президенту (Макрону – ред.), і ЗМІ, що ми повинні припинити малювати для себе червоні лінії", – зазначив президент Литви.

Читайте також: Присутність військових з країн НАТО в Україні не порушуватиме міжнародні норми - президент Чехії

"Проводячи червоні лінії, ми лише допомагаємо Путіну, який починає думати, що ми передбачувані, що він може контролювати нас та маніпулювати нами", – додав він.

Як повідомлялося, у Парижі 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не відкидає перспективи участі європейських військ у війні в Україні.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-