Оборонна допомога буде швидко доставлена в Україну - Пентагон

Оборонна допомога буде швидко доставлена в Україну - Пентагон

Укрінформ
Міноборони США запевняє, що озброєння, боєприпаси та інші складові пакету допомоги Україні, про який оголосили в вівторок, будуть доставлені швидко, за розробленими раніше маршрутами.

Про це сказав речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Транспортне командування США у взаємодії з Групою сприяння безпеці в Україні розробило процеси, які гарантують якнайшвидшу доставку цієї допомоги. Так що це буде швидко», - зазначив представник оборонного відомства.

За його словами, вміст нового пакету забезпечить ЗСУ важливими бойовими можливостями на кілька тижнів.

Крім того, підкреслив Райдер, адміністрація США й Пентагон продовжать працювати з Конгресом, щоб отримати необхідний законопроєкт із фінансуванням потреб національної безпеки Америки, який передбачає понад $60 млрд допомоги Україні.

Читайте також: Держдеп прокоментував пропозиції надати Україні позику замість прямої допомоги

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати в вівторок оголосили про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на $300 мільйонів. Він включає зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, 155-мм артснаряди, в тому числі фугасні та касетні, а також 105-мм снаряди.

Крім того, до пакету входять 84 протитанкові системи, набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для ліквідації перешкод, а також запасні частини для техніки й інше допоміжне обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-