«Мета - зустрічати ворога дроном»: заступник Сирського розповів про створення Сил безпілотних систем

«Мета - зустрічати ворога дроном»: заступник Сирського розповів про створення Сил безпілотних систем

Укрінформ
Створення в Україні Сил безпілотних систем дасть змогу асиметрично відповідати на будь-які дії ворога в повітрі, на землі та на морі.

Про це заявив заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, створюючи безпілотні системи ЗСУ, що на нас дивиться весь світ із цікавістю - про це свідчать зустрічі і розмови з нашими союзниками, з високопосадовцями від НАТО та інших дружніх блоків і систем. І ми активно працюємо і відмічаємо, що готові ділитися нашим досвідом, готові вчитися, готові співпрацювати спільно у всіх напрямках... Підрозділи, які будуть сформовані, - це буде потужний кулак, який вирішуватиме реальні завдання на полі бою, який буде надійним плечем підтримки для наших бойових бригад... Це буде той елемент, який дасть можливість нам асиметрично відповідати на будь-які дії нашого противника, завдавати йому максимальних втрат», - зазначив Сухаревський.

Читайте також: Зеленський: Україна крок за кроком очистить Чорне море від терористичних обʼєктів РФ

На його переконання, український досвід використання безпілотних систем має потрапити у підручники воєнної історії і розглядатися як ефективний приклад реакції у війні.

«Наша мета - зустрічати на полі бою противника першими дроном. Наша мета – відсікти від нашого солдата максимум засобів ураження противника. Наша мета – зробити так, щоб заболоття відмовилось від будь-яких активних дій на лінії фронту і залишило ідею окупації нашої держави, наших окупованих територій взагалі», - наголосив Сухаревський.

За його словами, безпілотні системи мають стати запорукою та одним із ключових елементів цієї перемоги. Вони працюють не тільки в повітрі, а й працюватимуть на землі, в морі. «Це матиме системний характер і для цього є чітке бачення та підтримка всіх державних інституцій України», - зазначив заступник головнокомандувача.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-