Лідери G7 у річницю вторгнення планують оголосити нові санкції проти Росії - Bloomberg

Лідери G7 у річницю вторгнення планують оголосити нові санкції проти Росії - Bloomberg

Укрінформ
Лідери країн G7 на засіданні до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії намагатимуться запевнити Україну в тому, що їхня підтримка не похитнеться.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на проєкт спільної заяви групи, передає Укрінформ.

Зокрема G7 планує закликати Росію «повністю та беззастережно вивести свої війська» з України та заявити про невизнання результатів виборів, які РФ проводить на окупованих територіях.

Лідери G7 також планують провести розмову з Президентом Володимиром Зеленським 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії до України.

Союзники Києва пообіцяють збільшити свою військову допомогу, а також можливості з виробництва та доставки зброї, оскільки Україна стикається з нестачею артилерії та перспективою тривалої стагнації на фронті, додає Bloomberg.

Наголошується, що G7 вітатиме нещодавно схвалений Євросоюзом пакет допомоги у розмірі 50 млрд євро та зобов'язання Японії надати Україні додаткові 4,5 млрд доларів цього року.

Також зазначається, що G7 планує оголосити нові санкції проти Росії та «подвоїти зусилля» щодо забезпечення обмеження цін на російську нафту. Це має підірвати здатність Кремля обходити торговельні обмеження, особливо через треті країни та компанії.

Також у проєкті спільної заяви G7 міститься засудження Північної Кореї за надання Росії балістичних ракет, заклик до Ірану припинити надавати Москві військову допомогу та занепокоєння щодо постачання через Китай товарів військового та подвійного призначення.

Зазначається, що проєкт заяви ще обговорюватиметься і може змінитися до його публікації.

Читайте також: Кулеба закликав країни G7 швидко ухвалити рішення щодо заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, Італія, яка почала головування в G7 на початку цього року, проведе свій перший саміт в суботу, 24 лютого. Саміт планують провести онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-