Польські фермери блокуватимуть перевантаження сільгосптоварів із залізниці на автотранспорт

Польські фермери блокуватимуть перевантаження сільгосптоварів із залізниці на автотранспорт

Укрінформ
Польські фермери перешкоджатимуть перевантаженню сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмитслужба.

"За інформацію від польської сторони, місцеві фермери заявили про намір відсьогодні, з 9 лютого, у пункті пропуску «Хрубешув - Володимир-Волинський» (ст. «Ізов») перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали по станції Хрубешув", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вантажі інших категорій переміщуватимуться без обмежень.

Читайте також: Фермери розпочали блокаду доріг у Польщі та пунктів пропуску на кордоні з Україною

Як повідомлялось, на початку лютого аграрна “Солідарність” заявила, що позиція Брюсселя є неприйнятною для аграрної спільноти Польщі. В організації підкреслили, що рішення щодо проведення загального страйку прийнято у зв’язку з пасивною позицією польської влади у контактах з Єврокомісією, зокрема у контексті імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України. Також польські аграрії протестують проти спільної аграрної політики ЄС, проти реалізації Європейської зеленої угоди і стратегії ЄС “Від лану до столу”.

Міністерство інфраструктури Польщі в середині січня підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, за результатами якої протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест.

6 листопада 2023 р. польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог було повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

З 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині».

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-