З російського полону повернули вже 3135 українських громадян - Зеленський

З російського полону повернули вже 3135 українських громадян - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував усім в Україні і світі, хто допомагає звільненню з полону українських громадян, загалом з полону вже повернулось 3135 людей.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненніпередає Укрінформ.

ВідеоV_Zelenskiy_official

"Я дякую всій нашій команді, яка займається обмінами. Кирилу Буданову та всім у ГУР, хто веде обміни. Андрію Єрмаку та команді Офісу. Дмитру Усову та всьому Координаційному штабу з питань військовополонених. Усім, хто залучений, усім, хто допомагає. Дмитро Лубінець та команда омбудсмена. Ігор Клименко та команда МВС. Василь Малюк та команда СБУ... Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок", - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що сьогодні з російського полону повернулися ще 100 наших воїнів, більшість із них - захисники Маріуполя та Азовсталі.

Зеленський також висловив вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам, які надали допомогу в організації обміну.

Читайте також: Росія не надала доказів на підтвердження своїх заяв щодо аварії Іл-76 – США в ОБСЄ

Окремо Президент подякував усім українським воїнам на передовій, кожному підрозділу, які поповнюють обмінний фонд і беруть у полон російських окупантів. "Кожен на своїй позиції забезпечує це", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого відбувся черговий обмін військовополоненими - додому повернулися ще 100 українських громадян.

Попередній обмін полоненими відбувся 31 січня. Тоді з військового полону повернулися 207 українців.

Перший за довгий час обмін полоненими відбувся також 3 січня. Україна повернула понад 200 військових і цивільних з російського полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-