Залужний обговорив із начальником Генштабу Польщі ситуацію на фронті та підготовку військових

Залужний обговорив із начальником Генштабу Польщі ситуацію на фронті та підготовку військових

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з начальником Генштабу ЗС Республіки Польща Вєславом Кукулою ситуацію на фронті, безпекові ризики та можливу взаємодію у контексті українсько-польської співпраці.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

«Провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща генералом Вєславом Кукулою. Розповів про оперативну обстановку на фронті. Збройні сили України продовжують утримувати райони оборони та знищувати живу силу і техніку окупантів. Також обговорили безпекові ризики та можливу взаємодію у контексті українсько-польської співпраці. Зокрема, питання підготовки наших військовослужбовців у Польщі, а також обмін бойовим досвідом», - йдеться у повідомленні.

Залужний також зазначив, що запросив генерала Кукулу в Україну спільно попрацювати в бригадах та на пунктах управління. Також поінформував, як Сили оборони протидіють ворожим ракетним ударам. Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що у цьому контексті посилення спроможностей української системи ППО є надважливим.

Читайте також: Залужний обговорив з главою Військового комітету НАТО роль технологій у війні

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня Київ з візитом відвідав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Він заявив, що його країна передає Україні новий оборонний пакет підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-