У НАТО позитивно оцінили підготовку до розгортання в Україні літаків F-16 - посол

У НАТО позитивно оцінили підготовку до розгортання в Україні літаків F-16 - посол

Укрінформ
Під час надзвичайного засідання Рада Україна-НАТО союзники дали позитивну оцінку заходам з підготовки до розгортання в нашій країні бойових літаків F-16.

Про це під час віртуальної зустрічі з представниками українських ЗМІ розповіла представниця України при НАТО Наталія Галібаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Серед країн-учасниць коаліції F-16 відбулося обговорення, де ми зараз знаходимося. В принципі, все йде відповідно до графіка. Продовжується тренування й підготовка пілотів, інженерів, мовна підготовка, підготовка інфраструктури, - тобто, в цьому лунали позитивні оцінки», - зазначила український дипломат.

Вона відзначила особливу важливість політичного контексту, в якому пройшла сьогоднішня зустріч Ради Україна-НАТО. Зокрема, нагадала, що 1 лютого в Брюсселі відбудеться зустріч Європейської Ради, де одним з головних питань буде продовження фінансової допомоги для України. А вже в середині лютого очікується зустріч міністрів оборони країн НАТО, на полях якої зазвичай відбувається засідання Контактної групи з оборони України («Рамштайн»).

Читайте також: Окремі країни анонсували нові пакети допомоги на засіданні Ради Україна-НАТО

«У цьому контексті сьогоднішнє засідання є дуже важливим для того, щоб ми виходили на ці засідання не лише з пропозиціями, анонсами або обіцянками, але вже виходили на реалізацію цих пропозицій та анонсів. Ми маємо всіма засобами тримати нашу країну на радарі (міжнародної уваги – ред.), та не дозволити, щоб тема України відходила «на другий план», - додала Галібаренко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу у Брюсселі відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативи української сторони у зв’язку з масованими ракетними ударами та атаками дронів Росії по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-