Зеленський подякував США за новий оборонний пакет на $250 мільйонів

Зеленський подякував США за новий оборонний пакет на $250 мільйонів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, Конгресу й американському народу за оголошений 27 грудня пакет військової допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у соцмережі Х.

За його словами, «додаткові ракети та компоненти для протиповітряної оборони, протитанкова зброя, боєприпаси, засоби розмінування й інше обладнання задовольнять найнагальніші потреби України».

«Лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі», - наголосив глава держави.

Він нагадав, що «протягом цього року США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів. «Петріоти», «Абрамси», бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування й інше критично важливе обладнання. Було ухвалено історичне рішення про надання Україні винищувачів F-16» - додав Зеленський.

Читайте також: Ігнат: Повітряні сили України мають грандіозні плани на F-16

«Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку. Щоб захистити свободу й безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми маємо і надалі якомога сильніше та рішучіше протидіяти російській агресії», - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили про новий оборонний пакет для України на 250 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-