Встановлені імена українських полонених, розстріляних росіянами на Запоріжжі - ОГП

Встановлені імена українських полонених, розстріляних росіянами на Запоріжжі - ОГП

Укрінформ
Правоохоронці встановили імена українських військовополонених, яких розстріляли російські окупанти у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірі Радіо Свобода керівник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

«Ми можемо підтвердити справжність відео. Ми встановили наших військовослужбовців, які було жорстоко вбиті… У нас є дані про конкретну бригаду і конкретні прізвища і найближчим часом вони будуть відомі», - сказав він.

За словами Бєлоусова, правоохоронці мають підстави вважати, що до убивства українських військовополонених причетні представники 76-ї десантної дивізії РФ, яка відома своїми воєнними злочинами, скоєними на Київщині.

Представник ОГП наголосив, що цей випадок є непоодиноким, і, за даними українських правоохоронців, зафіксовано десятки випадків убивства росіянами українських військовополонених.

«Лише протягом останнього місяця в районі цього населеного пункту вже був випадок використання наших військовополонених як “живого щита”. Це говорить про системність практик і про те, що це непоодинокий випадок. Це точно знає командування РФ, підлеглі якого здійснюють ці злочини», - зазначив Бєлоусов.

Він назвав розстріл українських військових цинічним порушенням третьої Женевської конвенції, яка стосується поводження з військовополоненими.

Читайте також: Розстріл українських полонених поблизу Роботиного: Лубінець закликав світ покарати росіян

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-