Залужний вважає необхідним позбавитися поняття «обмежено придатний»

Залужний вважає необхідним позбавитися поняття «обмежено придатний»

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний вважає необхідним відмовитись від поділу на ступені інвалідності.

Про це він сказав в телемарафоні "Єдині новини", передає Укрінформ

"Я вважаю, що на сьогодні оперування ступенем інвалідності, 2 групи, 3 групи, воно зараз не є, скажемо так, актуальним. Чому? Тому що вирішує придатність до військової служби, не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія, яка визначає, чи придатна людина до військової служби, або непридатна", - зазначив Залужний.

Він вважає, що у законодавстві слід залишити поняття: людина, яка придатна до військової служби і людина, яка непридатна до військової служби.

Читайте також: Залужний прокоментував «мобілізацію 500 тисяч осіб»

"Позбавитися такого поняття, як обмежено придатний. І, відповідно, коли ми дамо собі відповідь на ці питання, придатний або непридатний, відповідно, ми зрозуміємо, чи є нам сенс далі оперувати такими поняттями, як інвалід 2 групи, або інвалід 3 групи", - зазначив Залужний.

Він зауважив, що з повагою ставиться до людей у цивільному середовищі і зацікавлений, щоб ті, хто прийде в ЗСУ, могли виконувати поставлені завдання. «Збройним силам України, мені особисто головне, щоб прийшли люди до війська і могли виконувати поставлені завдання. Те, хто яку буде мати відстрочку або не буде мати відстрочку, кого буде призивати держава – на сьогодні я вважаю, що це не моя компетенція. Для цього є центральні органи виконавчої влади, які можуть це визначити. Мені потрібні люди, мені потрібні боєприпаси, мені потрібна зброя для того, щоб продовжувати ведення бойових дій", - підкреслив він.

Читайте також: Залужний: Військове командування не втручатиметься в питання відтермінування від мобілізації

Як повідомлялось, Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

У пояснювальній записці наголошується, що завданням законопроєкту є уточнення питань військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, посилення соціального захисту військовослужбовців під час отримання медичної допомоги та після звільнення з полону, уточнення обов’язків органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, військових адміністрацій, підприємств, установ і організацій та громадян України під час проведення мобілізації, уточнення підстав для надання відстрочки та звільнення від призову на військову службу, а також для звільнення з військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-