Президент присвоїв звання Герой України чотирьом захисникам, трьом із них - посмертно

Президент присвоїв звання Герой України чотирьом захисникам, трьом із них - посмертно

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України чотирьом захисникам, трьом з них - посмертно.

Відповідні укази №800/2023№801/2023№802/2023№803/2023 оприлюднені на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається у документах, звання Герой України присвоєно українським воїнам за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоєно посмертно підполковнику Олександру Орлову, молодшому сержанту Дмитру Церахту і штаб-сержанту Анатолію Смітюху.

Глава держави також присвоїв звання Герой України молодшому сержанту Валерію Кучеренку. Президент вручив йому орден "Золота Зірка" 6 грудня у День Збройних сил України у госпіталі.

Читайте також: В Україні відзначають День Збройних сил

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року молодший сержант Кучеренко очолював штурмову групу для захоплення ворожої позиції на Луганщині. Під щільним вогнем противника українських боєць ручними гранатами знищив ворожу вогневу точку й першим увійшов на позицію, де з автомата знешкодив п’ятьох окупантів. Проте внаслідок вибуху ворожої гранати сам зазнав важких осколкових поранень усіх кінцівок. Його евакуювали з поля бою. Через поранення Валерій втратив руки. Нині захисник готується до встановлення біонічних протезів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-