Російського генерала в Україні судитимуть за жорстоке поводження із жителями Гостомеля

Російського генерала в Україні судитимуть за жорстоке поводження із жителями Гостомеля

Укрінформ
Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ РФ за жорстоке поводження з військовополоненими та жителями Гостомеля Київської області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Генерал-майору РФ інкримінують злочини за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Встановлено, що з 24 лютого по 7 березня 2022 року військовослужбовці РФ захопили аеропорт “Антонов” у селищі Гостомель. Виконуючи вказівки генерала, вони взяли у полон 28 військовослужбовців Збройних сил України та не менш як 30 місцевих жителів. Військові РФ примусово завели їх до підвального приміщення на території аеропорту і тривалий час утримували без будь-яких умов – при низькій температурі, вологості, за відсутності вентиляції, освітлення, умов для сну і туалету.

Читайте також: СБУ оголосила у розшук російського генерала, який командував захопленням Сєвєродонецька

Люди спали на холодному вологому бетоні, їм не надавались медична допомога і медикаменти, на одну особу на добу виділяли приблизно 1 ложку каші та 150 мл води.

Крім того, за вказівкою обвинуваченого військовополонених примусово залучали до копання траншей та завантаження трупів військових РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у Гостомелі Національна поліція відкрила штаб документування воєнних злочинів росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-