Керовані авіабомби РФ збивати вкрай важко: Ігнат сказав, як боротися

Керовані авіабомби РФ збивати вкрай важко: Ігнат сказав, як боротися

Укрінформ
Боротись з ворожими керованими авіабомбами можна, подавляючи діяльність російської тактичної авіації. Для цього Україні потрібні F-16.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Кількість керованих авіабомб, які запускає противник, зростає. Загарбники...мають можливість завдяки цим авіабомбам завдавати ударів дистанційно, приблизно на відстані від лінії бойового зіткнення чи державного кордону 50 км... Вона (бомба - ред.) летить до своєї цілі і завдає серйозних руйнувань туди, куди влучає. Часто не потрапляє в ціль. Зрозуміло, що противник ставить більше за мету ураження кількістю, а не якістю», - зазначив Ігнат.

За словами речника, протистояти таким атакам вкрай важко і боротися з ними можна лише подавляючи діяльність російської тактичної авіації.

Читайте також: Україна і Штати створили гібридні системи протиповітряної оборони - NYT

«З бомбами навряд чи ми зможемо боротися. Звичайно, можна пробувати їх збивати, але це не приведе до бажаних результатів. Боротися з ними можна, подавляючи діяльність тактичної авіації – Су-34, Су-35, допоміжних літаків, гелікоптерів», - пояснив Ігнат.

Він вкотре наголосив на важливості отримання Україною літаків F-16, які б могли протистояти ворожій авіації.

Читайте також: Сили оборони готуються до атак на критичну інфраструктуру, військові об’єкти - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада російські війська вночі завдали удару керованою авіабомбою по школі у Дар’ївській громаді Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-