У Польщі розпочалися курси з передачі ЗСУ пошукових собак для розмінування

У Польщі розпочалися курси з передачі ЗСУ пошукових собак для розмінування

Ексклюзив
Укрінформ
У Новому Сончі (південь Польщі) у навчальному підрозділі Прикордонної служби РП в четвер, 26 жовтня, розпочалися курси за програмою ЄС з передачі кінологам ЗСУ пошукових собак, які в подальшому використовуватимуться для розмінування деокупованих територій України.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів начальник кінологічної служби Сил підтримки ЗСУ полковник Петро Бружина.

“Важливість цього заходу є очевидною. Собаки, підготовлені в країнах ЄС, є дуже ефективними в роботі. Загалом в межах цього курсу буде передано дев’ять собак”,- заявив Бружина.

Він додав, що це вівчарки, зокрема бельгійські малінуа.

За словами Бружини, в четвер в Новому Сончі відбувається передача українським кінологам собак, а із завтрашнього дня розпочинається процес злагодження, тобто звикання собак до своїх нових опікунів. Цей курс триватиме два тижні.

Читайте також: На Закарпатті виховуватимуть собак-терапевтів для ветеранів війни

Начальник кінологічної служби Збройних сил України повідомив, що донині кінологічна служба ЗСУ за програмою ЄС вже отримала дев’ять собак. Загалом же Євросоюз в її межах має передати Україні 50 навчених собак-саперів, які передаватимуться не лише ЗСУ, а й усім силам безпеки й оборони України.

Бружина зауважив, що наявність більшої кількості навчених собак-саперів, якісна підготовка яких до мінно-розшукових робіт триває щонайменше рік, допомагає швидше розміновувати визволені території України.

“Чим більше собак ми матимемо, тим швидше ми розміновуватимемо визволені території України”,- констатував Бружина.

Після завершення навчального курсу та здачі відповідних іспитів 9 листопада відбудеться урочиста церемонія передачі пошукових собак та спеціального обладнання представникам Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбулась друга церемонія нагородження службових собак, які проходять службу в органах сектору безпеки і оборони України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-