Ударами по Зміїному росіяни намагаються тиснути на судновласників - Гуменюк

Ударами по Зміїному росіяни намагаються тиснути на судновласників - Гуменюк

Укрінформ
РФ, завдаючи удари по острову Зміїний, намагається демонструвати своє панування у Чорному морі й навіть таким чином блокувати українську портову інфраструктуру.

Про це керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила в ефірі телеканалу Еспресо, передає Укрінформ.

"По-перше, для противника це спосіб продемонструвати своє панування у Чорному морі. Навколо острова Зміїний зосереджені транспортні шляхи, які рекомендовані для використання цивільного судноплавства. Таким чином ворог намагається тиснути на судновласників, переконуючи їх, що акваторія територіального моря України, як і українські порти, є небезпечною територією, яку можна застосовувати у своїй практиці", - пояснила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Гуменюк зауважила, що таким чином РФ намагається навіть у такий спосіб блокувати українську портову інфраструктуру.

Читайте також: Україна відкидає послаблення санкцій проти Росії в обмін на поновлення «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, вранці 10 вересня в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, що Росія активізувала тактичну авіацію в напрямку острова Зміїний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-