Резніков: Серед потреб України пріоритет номер один - ППО

Резніков: Серед потреб України пріоритет номер один - ППО

Ексклюзив
Укрінформ
Серед потреб України під час війни з Російською Федерацією пріоритет номер один - це протиповітряна оборона.

На цьому міністр оборони України Олексій Резніков наголосив у інтерв’ю Укрінформу.

“Я вам просто повторю те, що кажу нашим партнерам на Рамштайні і на двосторонніх зустрічах. Пріоритет номер один - протиповітряна оборона”, - зазначив Резніков.

Він підкреслив, що йдеться про нові сучасні системні комплекси, зокрема, Patriot, NASAMS, SAMP/T, Iris-T, як Gepard, Crotale, ручні ПЗРК - “Stinger”, “Starstreak” та інші, різні гранатомети, ПТРК тощо.

“Звісно - авіація, тому що авіація є частиною протиповітряної оборони, бо авіаційна платформа дозволяє уражати повітряні цілі - від крилатих балістичних ракет до літаків, які їх випускають, включаючи дрони, “шахеди” і т.д”, - додав міністр оборони.

Водночас очільник МО підкреслив, що постачання Україні зброї - це щоденна робота Президента Володимира Зеленського, Офісу Президента, Міністерства закордонних справ, народних депутатів.

Читайте також: Олексій Резніков, міністр оборони України

“Ну, а головне, це українці в цілому, - як західні люди самі кажуть, - надихнули весь світ. Наші представники сил оборони і наші цивільні - всі їх надихнули. І оце - головний аргумент, що нам треба допомагати, бо вони бачать, що ми точно можемо перемогти. Вони кажуть - “можете перемогти”, а ми кажемо - ми точно переможемо. І вони вже захотіли стати партнерами у цій перемозі, змінюється їх сприйняття”, - наголосив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна може почати застосовувати літаки F-16 навесні 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-