Сили оборони просунулися на південному фланзі біля Бахмута – Маляр

Сили оборони просунулися на південному фланзі біля Бахмута – Маляр

Укрінформ
Сили оборони України просунулися на південному фланзі біля Бахмута Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"Сьогодні ми продовжували рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. Є певні просування. Північний фланг – тривають бої без зміни положень", – зазначила вона.

Читайте також: Зеленський відвідав позиції ССО на Бахмутському напрямку та привітав воїнів

За даними Маляр, на Бахмутський напрямок російські загарбники стягують додаткові сили та засоби. У самому Бахмуті з обох боків тривають обстріли.

Ворог інтенсивно обстрілює, зокрема, з використанням великокаліберних кулеметів і протитанкових керованих ракет (ПТУР), також розгорнув систему спостереження.

На Куп‘янському і Лиманському напрямках російські війська поводяться активно. Кілька разів загарбники пробували сьогодні наступати, але невдало і зі втратами.

Читайте також: Битва за Україну. День п’ятсот двадцять перший

На Авдіївському напрямку тривають бої. "Ворог безуспішно намагається наступати. Але наші оборонці не залишають йому жодного шансу", – зауважила заступниця міністра.

На Мар‘їнському напрямку, за її даними, росіяни сьогодні активізували штурмові дії із застосуванням техніки – танків, бойових машин піхоти тощо. Успіху загарбникам це не принесло – Сили оборони відбили всі штурми та відчутно знизили наступальний потенціал ворога.

Читайте також: На фронті за добу - 24 зіткнення, триває наступальна операція ЗСУ на двох напрямках

На Бердянському й Мелітопольському напрямках українські захисники просуваються "поступово, але впевнено". По всіх напрямках наступу тривають бої.

"Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів. Але всі деталі – тоді, коли дозволить безпека операцій", – додала Маляр.

Читайте також: В українських Сил спецоперацій вчитимуться військові країн НАТО – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, українська авіація за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-