Саміт НАТО у Вільнюсі наблизив Україну до перемоги - Зеленський

Саміт НАТО у Вільнюсі наблизив Україну до перемоги - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що саміт НАТО наближає Україну до перемоги, і розповів про домовленості з партнерами щодо захисту неба і бронемашин.

Про це він сказав на пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливий момент із захистом нашого неба. Зараз є невеличкі кроки вперед, вони дуже важливі. Не буду говорити щодо кількості «Петріотів», але важливо, що це рішення прийнято. Це раз. Друга історія пов’язана з броньованими машинами різного типу. Є публічна інформація, тут немає чого приховувати – це «Бушмастери», і є інші рішення щодо броньовиків», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Заморожений конфлікт не є перемогою для України - Зеленський

Глава держави також хотів би мати «прорив» щодо артилерії, проте це ще обговорюється, за його словами, є позитив, але конкретних рішень поки немає, потрібен час.

«Потужність зброї завжди наближає перемогу на полі бою», - підкреслив Президент.

На запитання, чи наблизив саміт українську перемогу, Зеленський відповів ствердно. Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбувся у столиці Литви. Під час нього було оголошено про створення Ради Україна-НАТО.

Читайте також: Зеленський: Ми ніколи не віддамо своєї землі - навіть одного села, де живе один дід

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує ПДЧ в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-