Російський ВПК може виробляти за місяць близько 100 ракет - Генштаб

Російський ВПК може виробляти за місяць близько 100 ракет - Генштаб

Ексклюзив
Укрінформ
Російський військово-промисловий комплекс (ВПК) спроможний виробляти за місяць близько 100 ракет.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов сказав в інтерв’ю Укрінформу.

“За нашими оцінками, за місяць російський ВПК спроможний виробляти близько 100 ракет, у тому числі понад 10 одиниць для ОТРК “Іскандер”, до 30 одиниць - морського базування “Калібр” та до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, включаючи гіперзвукові аеробалістичні ракети “Кинджал”, — сказав Громов.

Читайте також: Наявність ядерних зарядів на території Білорусі поки малоймовірна — Генштаб

Він зауважив, що Російській Федерації вдається зберігати темпи виробництва ракет, а за окремими зразками озброєння — підвищити. Бригадний генерал пояснив, що це пов’язано з переходом російських підприємств на цілодобовий режим роботи, а також із використанням елементної бази, що закуповується в обхід санкцій.

Громов також повідомив, що ворог використовує значну кількість БпЛА різних типів. “Зокрема, від Ірану Росія отримала до 1800 дронів типу “Шахед”, з яких застосовано під час бойових дій близько 1600 одиниць, залишок – понад 200 одиниць. Запаси цих БпЛА постійно поповнюються за рахунок постачання з Ірану. Крім того, РФ досягла з цією країною домовленостей про будівництво заводу з виробництва дронів типу “Шахед” на території Татарстану, в районі на відстані 10 км від Казані”, — уточнив він.

Окрім того, бригадний генерал розповів, що російські війська активно застосовують ударні БпЛА власної розробки типу “Ланцет”, які серійно виробляються на “Іжевському механічному заводі”, що входить до концерну “Калашніков”. За його словами, усього було виготовлено до 900 одиниць цих апаратів, з яких 850 застосовані в зоні бойових дій. Відповідно, їх залишок наразі становить близько 50 БпЛА.

Читайте також: Найбільше військової допомоги Росії надають Іран, Білорусь та КНДР - Громов

“Але слід зазначити, що внаслідок економічних санкцій Заходу та через відсутність доступу до сучасних технологій технологічні можливості противника з виробництва сучасних дронів залишаються обмеженими”, — підкреслив Громов.

Водночас він наголосив, що отримання від країн-партнерів платформи сучасного багатоцільового винищувача покоління 4++ – типу F/А-18, F-16, F-15, JAS-39 “Gripen”, Eurofighter Typhoon, Rafale – дозволить застосовувати сучасні авіаційні засоби ураження, які є на озброєнні країн-членів НАТО, виявляти засоби повітряного нападу противника на великій відстані – не менше 200 км, знищувати їх на відстані понад 160 км без входження в зону ураження ППО ворога та застосовувати сучасні авіаційні засоби ураження по наземних і морських цілях на відстані до 200 км і більше.

Читайте також: Кремль планує додатково набрати до російської армії близько 500 тисяч осіб – Громов

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна були досягнуті конкретні зобов’язання союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до поставки цих літаків в Україну.

Президент Володимир Зеленський 1 липня зазначив, що графіка навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 немає, дехто з іноземних партнерів зволікає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-