Російські військові підтягують резерви на сході й півдні, йдуть запеклі бої – Міноборони

Російські військові підтягують резерви на сході й півдні, йдуть запеклі бої – Міноборони

Укрінформ
Російські війська підвели два десантно-штурмові полки на Бахмутському напрямку й підтягують резерви на півдні.

Про це поінформувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Якщо говорити про Бахмутський напрямок, буквально останні два дні ворог підвів туди два полки десантно-штурмових, посилюючи власні спроможності. Тобто протистояння дуже серйозне», - зазначила вона.

Крім того, заступниця міністра підкреслила, що на півдні українські війська зіштовхуються із суцільним ворожим замінуванням і дистанційним замінуванням.

Читайте також: На півдні Сили оборони за тиждень звільнили понад 28 квадратних кілометрів - Маляр

«Також він (ворог – ред.) підтягує серйозні резерви на півдні», - зауважила Маляр.

Водночас вона поінформувала, що на сході минулого тижня українські сили вели наступ по декількох напрямках, в основному Бахмутському, і мали там тактичний успіх.

За словами спікерки, основні бої там тривали по Берхівці і Кліщіївці, і зараз там тривають ці бої, по північному флангу Бахмута тривали важкі бої, по південному були тактичні успіхи і певні просування.

«Але треба сказати, що ворог чинить дуже сильний опір. Те, з чим зіштовхуються наші Збройні Сили - це дуже жорсткий двобій. Те, що ворог не просувається, а ми все-таки просуваємося, це говорить лише про професійність, мужність і силу наших військових», - зазначила Маляр.

Вона також нагадала, що наприкінці тижня РФ відкрила ще один напрямок наступу – Сватівський, намагаючись прорватися до Лиману. Фактично охоплені боями там Невське, Діброве, Білогорівка, проте росіянам не вдається реалізувати свої плани, як і щодо Мар’їнки та Авдіївки.

Читайте також: Сили оборони з боями просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках - Маляр

Заступниця міністра оборони поінформувала, що на півдні українські сили просуваються на кількох напрямках – Мелітопольському та Бердянському.

«Словами «запеклі бої» можна охарактеризувати всю ситуацію минулого тижня і на півдні, і на сході», - резюмувала вона.

Як повідомлялося, сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 липня 2023 року ліквідували близько 230 тисяч 260 російських загарбників, 600 із них – за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-