Українська розвідка повністю володіє інформацією про події в Бєлгородській області РФ – Юсов

Українська розвідка повністю володіє інформацією про події в Бєлгородській області РФ – Юсов

Укрінформ
Українська розвідка повністю володіє інформацією про те, що відбувається в Бєлгородській області РФ, та відзначає позитивне ставлення місцевого населення до повстанців.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов.

«Українській розвідці відомо, що відбувається на Бєлгородщині, але офіційні заяви будуть давати представники самих підрозділів організації «РДК» (Російський добровольчий корпус – ред.) і легіону «Свобода Росії». Що стосується подій на Бєлгородщині, то наразі з боку окупаційної влади там спостерігається паніка, хаос і невизначеність», - зазначив Юсов.

Він зауважив, що серед цікавих моментів - позитивне ставлення мешканців Бєлгородської області до повстанців.

«Велика лояльність до представників «РДК», до легіону «Свобода Росії» від мешканців Бєлгородщини - сприйняття їхніх посилів, їхніх ключових повідомлень. І власне та евакуація, яка відбувалася, була не від представників РДК і Легіону, а почалась вона після завдання армією артилерійських ударів по помешканнях пересічних бєлгородців. Тому таке ставлення до окупаційної влади», - заявив Юсов.

Представник української розвідки відзначив, що повстанці - громадяни РФ, які у себе дома захищають конституційний лад, і в їх діях значно більше легітимності, ніж у режиму Путіна, який фактично проводить внутрішню окупацію РФ. І те, що зараз фільтраційні заходи режим Путіна проводить уже не лише на окупованих територіях, а й на території РФ, свідчить про злочинність режиму.

Юсов вважає, що дії російських добровольців можуть мати ланцюгову реакцію в інших регіонах РФ із залученням більшої кількості людей.

Читайте також: Заяви про великі втрати серед російських добровольців у Бєлгородській області є фейком - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Бєлгородській області Росії почалися вибухи. Згодом РДК та Легіон «Свобода Росії» заявили, що ведуть визвольну боротьбу за повалення путінського режиму та за свободу для свого народу. У цьому зв’язку в Держдепі зазначили, що Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для завдання ударів за межами її території та не заохочують українське керівництво до цього. Але підкреслили, що Україна сама ухвалює рішення, як їй вести бойові операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-