Глави МЗС Японії і Сполучених Штатів підтвердили продовження жорстких санкцій проти Росії

Глави МЗС Японії і Сполучених Штатів підтвердили продовження жорстких санкцій проти Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ Японії та Сполучених Штатів Йошімаса Хаяші та Ентоні Блінкен підтвердили продовження жорстких санкцій проти Росії та рішучу підтримку України їхніми державами в тісній координації з G7 та країнами-партнерами.

Про це, як повідомляє японське МЗС, йшлося під час зустрічі очільників дипломатичних відомств у Хіросімі, де триває саміт G7, передає кореспондент Укрінформу.

«Стосовно агресії Росії проти України, два міністри погодилися з необхідністю продовження жорстких санкцій проти Росії та рішучою підтримкою України в тісній координації з G7 та іншими країнами-однодумцями», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський зустрінеться з Байденом на саміті G7 – глава ОП

Міністри також обмінялися думками щодо японсько-американського співробітництва у сфері безпеки, домовилися продовжувати тісну співпрацю у вирішенні питань, пов’язаних із Китаєм, та підтвердили важливість співпраці з Пекіном для подолання спільних глобальних викликів.

Обидва міністри дійшли згоди в питанні продовження тісної співпраці між Японією і Сполученими Штатами, Японією та Республікою Корея і тристоронньої взаємодії між Японією, США й РК задля повної денуклеаризації Північної Кореї відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Зеленський у Японії планує переговори з прем'єром Кішідою

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн «Групи семи» висловили намір притягнути Росію до відповідальності за злочини, скоєні в Україні, та примусити країну-агресора сплатити за відновлення усього, що було зруйновано війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-