У Фінляндії викрили торгівців людьми, серед жертв - українці

У Фінляндії викрили торгівців людьми, серед жертв - українці

Укрінформ
Прокуратура Фінляндії висунула обвинувачення в торгівлі людьми групі осіб, серед жертв злочинців були й українці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Центральна кримінальна поліція Фінляндії спільно з поліцією Естонії провела розслідування ймовірних випадків торгівлі людьми у будівельному секторі.

Згідно з даними слідства, іноземців з Латвії та Естонії заманювали до Фінляндії для роботи в умовах, що нагадують примусову працю.

Відповідачами у справі проходять 11 осіб. За даними правоохоронців, злочинна група отримала від своєї незаконної діяльності прибуток у розмірі 2,3 мільйона євро.

Прокуратура висунула обвинувачення, зокрема, у торгівлі людьми за обтяжувальних обставин, шахрайстві з пенсійними внесками та злочинах із застосуванням вогнепальної зброї.

Читайте також: Торгівля людьми: з початку війни зафіксовано 50 повідомлень про злочини щодо українців

Попереднє розслідування показало, що підозрювані залучали працівників, які приїхали до Фінляндії, для виконання різноманітних завдань у сфері будівництва через низку фірм. Людей могли вводити в оману, втягувати в борги, тож їхня згода на роботу не може вважатися свідомим і добровільним вибором.

Поліція підозрює, що умови роботи для багатьох постраждалих були поганими, люди працювали понад установлений робочий день, без перерви. У кількох випадках їм частково або повністю не виплачували заробітну плату.

Як зазначається, потерпілих можуть бути сотні, це переважно громадяни Латвії, Естонії та України. Серед підозрюваних - здебільшого громадяни Естонії.

Фото: Express

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-