У Генштабі ЗСУ вважають, що стратегічна поразка росії є невідворотньою

У Генштабі ЗСУ вважають, що стратегічна поразка росії є невідворотньою

Укрінформ
Збройні сили України зроблять все, щоб вийти на державний кордон України, а стратегічна поразка росії є невідворотньою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"Стратегічна поразка росії у війні проти України невідворотна. Оскільки нашу державу підтримують провідні країни світу, ресурси яких у порівнянні з російською федерацією значно більші", - заявив Громов.

Він зауважив, що зараз сили оборони виконують поставленні завдання та продовжують боротьбу з ворогом.

"Ми зробимо все, щоб вийти на державний кордон України і зміцнити війська на стільки, щоб відбити у ворога бажання будь-коли в майбутньому зазіхати на наші землі", - додав Громов.

Читайте також: На території білорусі замало особового складу і техніки для наступу – Генштаб

Він також повідомив, що попри те, що керівництво кремля зазначає, що цілі "спеціальної воєнної операції" не змінилися, водночас воно не дає чіткого розуміння, яким чином ці цілі будуть досягнуті. Крім того, кремль готує російське населення до затяжного конфлікту.

"На тлі відвертої невизначеності в заявах керівництва рф, зростаючої економічної кризи та очікування чергової хвилі мобілізації в суспільстві зростає занепокоєння майбутнім російської федерації. Поширюються думки стосовно невиправданості цілей «спеціальної воєнної операції» відносно ціни, яку доведеться заплатити за їх досягнення", — повідомив Громов.

Читайте також: кремль намагатиметься захопити до літа Донецьку та Луганську області — Генштаб ЗСУ

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 23 лютого цього року заявив, що понад 188 тисяч російських солдатів загинули чи отримали поранення в Україні внаслідок "катастрофічного прорахунку" президента рф володимира путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-