Для обстрілів України загарбники почали використовувати зенітні ракетні комплекси - експерт

Для обстрілів України загарбники почали використовувати зенітні ракетні комплекси - експерт

Укрінформ
Для обстрілів території України загарбники вже використовують зенітні ракетні комплекси.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

"Є і хороша, і погана новина для нас усіх. Хороша в тому, що окупантам для обстрілів території України вже доводиться переводити свої зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400 у режим «поверхня — поверхня». Це є ознакою того, що будувати повноцінні ракети, скажімо Х-22, вони вже ніколи не зможуть. Тобто, з одного боку, їхній ракетний потенціал вичерпується, а з іншого — противник готовий іти до кінця", - сказав Черник.

За його словами, стратегічний неядерний ракетний потенціал рф доволі понижений, адже росіяни використали до 80%, а подекуди й до 90% усіх ракет, які мали на початок цієї війни.

"А це в межах 7000 ракет усіх класів — від Х-101 до «Точки-У». Але, на жаль, ті самі Х-101 та «Калібри» вони можуть виготовляти до 40 одиниць на місяць, а це доволі багато. У проміжку від двох до трьох тижнів росіяни можуть накопичувати такий комплект, тому Україна залишається й надалі під ракетною загрозою", — зазначив Черник.

На думку військового аналітика, ракетні залпи не мають нічого спільного з кадровими ротаціями в армії російської федерації.

Читайте також: Ворог збільшив кількість кораблів у Чорному морі до 16, серед них - шість носіїв «Калібрів»

"Це виключно внутрішня боротьба між так званими вежами кремля. Ця чергова рокіровка, на мій погляд, ніщо інше, як намагання відомства шойгу понизити роль пригожина, який різко вийшов на арену", — наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на дані Генерального штабу ЗСУ, для завдання ракетних ударів по столиці та інших населених пунктах України ворог застосував зенітні керовані ракети С-300/С-400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-