Втрати росіян впливають на те, як вони відступають в Україні – Білий дім

Втрати росіян впливають на те, як вони відступають в Україні – Білий дім

Укрінформ
Одним із чинників, який впливає на відступ сил рф з окупованих територій під натиском ЗСУ, є втрати росіян, тож Сполучені Штати продовжать забезпечувати Україну всім необхідним для перемоги.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насамперед, очевидним є факт, що військові втрати росіян на полі бою впливають на їхню можливість утримувати (захоплені – ред.) території в Україні. Ми бачили це на прикладі Харкова, ми бачили це по заявах, які вони зробили щодо Херсона. Це дійсно має вплив», - підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Відступ армії рф із Херсона стане ще однією перемогою України – Столтенберг

Він зауважив, що не може спрогнозувати, як довго ще російські сили готові зазнавати втрат живої сили та техніки, бо «війна за своєю природою непередбачувана».

Однак, за його словами, США продовжать докладати зусиль, щоби «дати Україні те, що вона потребує» для досягнення успіху.

Читайте також: Адміністрація Байдена відмовилася надавати Україні новітні дрони Gray Eagle - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон у четвер оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Він передбачає, зокрема, передачу ЗСУ додаткових систем протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-