У Міноборони пояснили, навіщо росія розганяє фейк про «брудну бомбу»

У Міноборони пояснили, навіщо росія розганяє фейк про «брудну бомбу»

Укрінформ
Фейк про так звану "брудну" ядерну зброю є намаганням росіян прикрити власні злочини і зіпсувати репутацію України.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу у Military Media Center, передає Укрінформ.

“Щодо вигадок про так звану "брудну" ядерну зброю, то росіяни взагалі використовують дуже багато фейків, вигаданих за їхніми методичками. Цим вони намагаються прикрити власні злочини, а з іншого боку намагаються зіпсувати репутацію України на міжнародному рівні як надійного партнера - реципієнта зброї. Тобто вони роблять все, щоб зменшити або унеможливити процес постачання зброї в Україну для нашого захисту”, - сказала Маляр.

Читайте також: Радбез ООН на вимогу росії обговорить фейки про «біолабораторії» та «брудну бомбу» в Україні

Вона нагадала, що з цього приводу є багато мемів. Наприклад, що росія вже застосувала "брудну" зброю сама проти себе, з огляду на весь той бруд, яким засипана вся росія через їхню безгосподарність.

“У все те, що вони вигадують, очевидно, ніхто не вірить, крім російських громадян. За період з 2014 року і з початку повномасштабної війни з 24 лютого Україна довела світу, що ми навпаки відновлюємо зруйновану інфраструктуру, що ми виконуємо всі міжнародні правила, звичаї війни і не руйнуємо цивільні об’єкти. Тобто ведемо виключно оборону війну”, - підкреслила заступниця міністра.

Читайте також: росія використала для фейку про «брудну бомбу» фото сховища радіоактивних відходів АЕС Словенії

Як повідомляв Укрінформ, у Генштабі не виключають, що росіни знову можуть вдатися до наступу на Київ з білорусії - через Чорнобильську зону або Чернігівську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-