Україні потрібен справедливий мир, інакше може бути нова війна - Штайнмаєр

Україні потрібен справедливий мир, інакше може бути нова війна - Штайнмаєр

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що несправедливий мир, укладений на умовах росії, призведе до нової війни.

Про це він заявив під час спільного з Володимиром Зеленським спілкування зі ЗМІ у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Багато хто хоче й вимагає припинення війни, перемир’я. Ви сказали, пане Президенте, що Україна хоче досягти справедливого миру. Я поділяю вашу думку. Справжнього миру не буде без справедливості. Несправедливий мир, який путін може укласти, може викликати тільки нову війну», - сказав Штайнмаєр.

Він підкреслив, що Німеччина засуджує рішення росії про так звану часткову мобілізацію і не визнає спробу рф анексувати чотири області України.

Читайте також: Штайнмаєр пообіцяв надати Україні ще дві системи MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze

Президент Німеччини розповів, що приїхав в Україну, аби продемонструвати, що його країна і надалі підтримуватиме українців в економічному, політичному та моральному планах. Він наголосив, що вже вісім місяців «росія веде брутальну людиноненависницьку війну», яка зруйнувала всю безпеку у Європі. І водночас Штайнмаєр висловив захоплення мужністю і нескореністю українців, готовністю нашого народу боротися.

Штайнмаєр зауважив, що побачив на власні очі руйнування, спричинені росіянами, та відзначив важливість відбудови. У рамках візиту він відвідав місто Корюківка на Чернігівщині, якому передали обладнання з переробки деревини для опалення, мобільні генератори для електропостачання та опалення.

Читайте також: Зеленський і Штайнмаєр схвалили спільну заяву президентів України та Німеччини – вперше в історії

За словами президента ФРН, між Корюківкою та німецьким містом Вальдкірхен планується встановити побратимські відносини.

Як повідомляв Укрінформ, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок, 25 жовтня відвідав з візитом Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-