США підготували новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $700 мільйонів – Reuters

США підготували новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $700 мільйонів – Reuters

Укрінформ
Адміністрація США підготувала новий пакет оборонної допомоги для України загальною сумою понад $700 мільйонів, про офіційне виділення якого може оголосити вже в п’ятницю.

Про це повідомляє агентство Reuters, яке посилається на офіційних представників уряду США, передає Укрінформ.

«Наступний пакет оборонної допомоги Україні від адміністрації Байдена включатиме боєприпаси й транспортні засоби», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що принаймні двоє американських чиновників підтвердили, що передбачається оголошення нової допомоги на суму $725 мільйонів. Однак його остаточний вміст та вартість можуть бути змінені в останній момент перед офіційним оголошенням.

За словами одного з представників адміністрації, новий пакет розроблявся до останнього ракетного удару по мирних містах України та включатиме засоби для посилення спроможностей України проводити контрнаступ.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Брюсселі відбулася шоста зустріч Контактної групи з питань оборони України, у так званому форматі «Рамштайн». Її учасники, глави оборонних відомств понад 50 країн, заслухали доповідь української сторони про ситуацію на полі бою, а також скоординували зусилля щодо надання ЗСУ зброї й техніки для посилення ефективності українських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-